Laatste update: 31 oktober 2020

Het oud-leerlingenfeest van 20 februari 2008: een puik schot in de roos

Op woensdag 20 februari verzamelden naar goeie jaarlijkse gewoonte de oud-leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie op een feestelijk banket in de Snaggaardstraat. De pas afgestudeerden (promotie 2007) waren massaal aanwezig, maar de eregenodigden waren oud-leerlingen die 25 en 30 jaar geleden afstudeerden. Voor hen is er op Spermalie veel veranderd. In hun tijd was het immers een echte meisjesschool. Ook de infrastructuur onderging een grondige uitbreiding en modernisering. Op de foto zien we enkele afgestudeerden van 1982 en 1987. Tussen haakjes lees je hun promotiejaar.

1. Martine Deruytter (’87) - 2. Magda Pape (‘84) - 3. Eveline Demeulenaere (’87) - 4. Leslie Deloof (’87) - 5. Bernadette Vande Vyvere (’87) - 6. Eurudike Vandenbulcke (’87) - 7. Brigitte Vandamme (’87) - 8. Sonja Saelaert (directeur volwassenenonderwijs) - 9. Claudine D’Hooge (’87) - 10. Conny Strypsteen (’87) - 11. Ann Craeymeersch (’87) - 12. Katrijn Vandermeulen (’87) - 13. Sabine Vandenheede (’82) -14. Eliane Derde (leerkracht, lid Raad van Bestuur) - 15. Heidi Bettens (’87) - 16. Ludwine D’Haeyere (’82) - 17. Ingrid Devooght (lid Raad van Bestuur) - 18. Brigitte Broucke (voorzitter oud-leerlingenvereniging) - 19. Martine Van Winkel (’82) - 20. Ann Tack (lid Raad van Bestuur) - 21. Annick Ghyselinck (’82) - 22. Jorien Vermeulen (’82) - 23. Ann Desomer (’82) - 24. Ingeborg Deschepper (’82) - 25. Marissa Deschilder (’82) - 26. (?) Johanna De Feyter (’82) - 27. Marianne Depaepe (’77) - 28. Trui Vanbelle (ondervoorzitter oud-leerlingenvereniging) - 29. Renée Vileyn (algemeen coördinator).

Een korte terugblik, verpakt in kant-en-klare weetjes en watjes!

WIST JE …?

■    dat op woensdag 20 februari ruim 350 oud-leerlingen naar Spermalie kwamen afgezakt voor het jaarlijkse banket?

■    dat ook een trosje ex-leerkrachten en ex-directieleden dit exclusieve feest met hun sprankelende aanwezigheid kwamen opluisteren: onder anderen Jean Rogiers, Miet Janssen, Roger Demanet, Edgard Buyse, Griet Vanhee, Zuster Maria Lansen en Gerda Vanloocke? 

■    dat er in de Wintertuin, de Bistro en Restaurant Ramirez naar aloude gewoonte alweer een uitmuntende sfeer heerste?

 ■    dat het oud-leerlingenbestuur onder de bezoekers welgeteld 112 geweldige prijzen verlootte: allerlei waardebons variërend van € 25 tot € 125, dure flessen wijn en de meest recente kunstboeken, om er een mondvol te noemen? 

■    dat je niet eens zwaar in de portemonnee hoefde te tasten (€ 2,5 euro voor 1 lot!) om in de prijzen te vallen? 

■    dat stagecoördinator en maître-sommelier Gido Van Imschoot tot zijn niet geringe verbazing een hoofdprijs wegkaapte: zijn eigen boek (De smaak van wijn) dat hij uitgerekend voor deze tombola aan de oud-leerlingenvereniging had geschonken? 

■    dat de praktijkleerkrachten, vakkundig geassisteerd door leerlingen van de derde graad (5 Restaurant-Keuken a en b, 6 Hotel C)  en 10 leerlingen eenjarige opleiding Kok en Kelner, alweer het beste van zichzelf lieten zien en eenieder op een tongstrelend menu wisten te vergasten? 

■    dat we die leerkrachten (André Dehem, Peter Demunter, Geert Van Acker, Annemie Blomme, Jan Waelkens, Nicole Vandekeere, Stefaan Vanryckeghem, Marc Vromant, Patrick Holthof en Walter Lanckmans) ook van ganser harte willen bedanken voor hun onvolprezen inzet? 

■   dat een handvol oud-leerlingen als getalenteerde ‘sterren op de dansvloer’ schitterden? 

■   dat Renée Vileyn voor de organisatie alweer op een brede schare medewerkers kon rekenen? 

■    dat onze toegewijde medewerkers, Sabine Baervoets en Stef Vercaemer, redenen te over hadden om hun fototoestel boven te halen? 

■    dat wij met bovengemiddelde belangstelling uitkijken naar de editie van volgend jaar? 

Tot slot nog een bonusweetje. Momenteel telt de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in zijn  personeelsbestand maar liefst 23 oud-leerlingen: Annemie Blomme, Karin Buyse, Sabrina Caeckaert, Birgit Clevers, Hilde Cumptich, Inge Deketelaere, Sophie De Lille, Ann Descheemaeker, Vera Ghyselinck, Julie Houwen, Katrien Lansen, Nele Lefebvre, Mira Nolf, Katleen Penel, Hilde Pieters, Brigitte Raçon, Ann Tack, Greta Tessier, Nicol Vandekeere, Marie-Claire Van Der Heyden, Trees Vande Walle, Lucrèse Werbrouck en Nathalie Wittesaele.

FRANCIS CLAEYS 

HET MENU

Aperitief met een hartig hapje

Helder soepje Henri IV 

Gestoomde kabeljauw «Royal» 

Aardappelpuree met karnemelk, waterkers en katenspek 

Sausje van Brugs witbier 

Baluchon van konijn en zwezeriken 

Flan van spinazie, ragout van oesterzwammen 

Gevuld aardappeltje met meesterlijke ham                      

Romig sausje met truffeljus

Suzetteflensjes met vanilleroomijs bereid in het restaurant 

Mokka en versnaperingen